hindsholm.dk
Christa Hindsholms pebernødder
Tilbage til listen
 

Christa Hindsholms pebernødder

  • 1 kg mel
  • 400 g margarine
  • 700 g melis
  • 4 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk peber
  • 2 tsk ingefær
  • 2 tsk stødte nelliker
  • 2 tsk kanel
  • 200 g sukat
  • 100 g mandler
Sukat og mandler hakkes fint sammen, og herefter æltes alt koldt sammen.

Lad dejen stå nogle timer, fx et koldt sted natten over. Rul pebernødder og bag dem ved 180 grader på øverste ovnplade i en almindelig ovn eller med fri placering ved 170 grader i en varmluftovn. Man skal holde godt øje med dem, for de bliver pludseligt færdige - de skal være lidt brune i bunden, sprøde i overfladen og lidt bløde indeni, men hvis de får for meget, smager de dårligt.

Dejen kan godt blive lidt smattet. Det hjælper at lade den stå koldt natten over, men ellers må man ælte mere mel i.

Nogle ruller omhyggeligt nødderne; vi kører dejen ud gennem et pølsehorn på en Kenwood røremaskine, ruller den lange dejpølse lidt og skærer den i passende stykker med en kniv.

(Christa Hindsholm var min farmor.)


Opdateret 20031217 af Søren Hindsholm