Spaghetti alla Amatriciana
4 portioner
- 320 g spaghetti (500 g hvis man lave mad til sultne unge mænd)
- 150 g bacon
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 glas tør hvidvin
- 1 rød chilipeber (eller 2 teskefulde tabascosovs)
- 400 g flåede tomater
- 50 g revet fåre-ost (kan erstattes med parmesan- eller grana-ost)
- salt og peber
Sæt vand over til spaghettien i en rummelig gryde. Skær baconen i terninger, steg terningerne lysebrune i olivenolien, tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til det halve over stærk varme. Hæld væsken fra tomaterne og hak dem groft, kom tomaterne i gryden med baconen og tilsæt chilipeber, skru ned for varmen og lad sovsen koge igennem i 8-10 min. Smag til med salt og peber.
Kog imens spaghettien, bland den med sovsen og drys ost over.
Alle spaghettiretter smager bedst med brød til, fx flutes.
|