hindsholm.dk
Amatriciana
Tilbage til listen
 

Spaghetti alla Amatriciana

4 portioner
  • 320 g spaghetti (500 g hvis man lave mad til sultne unge mænd)
  • 150 g bacon
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 rød chilipeber (eller 2 teskefulde tabascosovs)
  • 400 g flåede tomater
  • 50 g revet fåre-ost (kan erstattes med parmesan- eller grana-ost)
  • salt og peber
Sæt vand over til spaghettien i en rummelig gryde. Skær baconen i terninger, steg terningerne lysebrune i olivenolien, tilsæt hvidvinen og lad den koge ind til det halve over stærk varme. Hæld væsken fra tomaterne og hak dem groft, kom tomaterne i gryden med baconen og tilsæt chilipeber, skru ned for varmen og lad sovsen koge igennem i 8-10 min. Smag til med salt og peber.

Kog imens spaghettien, bland den med sovsen og drys ost over.

Alle spaghettiretter smager bedst med brød til, fx flutes.


Opdateret 20020110 af Søren Hindsholm