hindsholm.dk
Kalve-spareribs
Tilbage til grilllisten
 

Kalve-spareribs

Danish Crown introducerer her i 2003 kalvespareribs. Man kan købe dem på dyrskuer. De er lækre, og prøv bare at tage på dyrskue. Der er altid en fin stemning, underholdning og flotte dyr, og har man børn, kan man også vise dem noget om hvor maden kommer fra; det er sundt at lære for en generation der kun ser udskårne kødstykker og plukkede kyllinger liggende i celofan i supermarkedet.

Danish Crown anbefaler at man først koger kødet i 30 min., og så griller man det. På den måde kan man grille dem på en almindelig grill. Men har man en kuglegrill, behøver man ikke at koge dem, og man kan lave en mere spændende ret. Ideen er fra Webers hjemmeside.

Kødet

  • 2 stænger kalvespareribs, ca. 2 kg i alt

Krydderiblanding

  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. presset hvidløg
  • 1 tsk. brun farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Sovsen

Fremgangsmåde

Man begynder 8-12 timer før kødet skal grilles. Bland krydderiblandingen og gnid kødet godt ind i den. Læg kødet i en plasticpose i køleskabet 8-12 timer.

Tag kødet ud samtidig med at du tænder grillstarteren, dvs. ca. 30 minutter før det skal i grillen.

Bland sovsens ingredienser og giv det et hurtigt opkog.

Læg først gløderne ud i et jævnt lag og brun kødet ved direkte varme, ca. 5 minutter på hver side. Læg kødet over i en bradepande så det ligger i et lag. Det kan være nødvendigt at skære det ud i mindre stykker for at nå dette mål. Hæld sovsen over og luk bradepanden tæt med sølvpapir. Skrab gløderne over i den ene side af grillen og stil bradepanden på risten i den modsatte side så gløderne ikke varmer direkte op på bradepandens bund. Nu skal kødet have ca. 1 time, måske halvanden afhængigt af glødernes styrke.

Benene tages op, skæres ud i stykker med 1 eller 2 ribben i hvert og serveres sammen med sovsen.

Vanskelighederne ved denne ret er tre:

  1. At skaffe plads til benene i en bradepande som kan være i grillen.
  2. At undgå at sovsens brænder på i bradepanden, kig til benene efter 45 minutter og hæld eventuelt lidt vand eller rødvin i.
  3. At få benene ud før de har fået for meget så de bliver tørre.
Her skulle der være mad til 6 personer.

Opdateret 20030721 af Søren Hindsholm