Grisekoteletter med rosmarin
Dette er en favoritopskrift fra Weber for dem der godt kan lide grisekød. Grisekød er som bekendt som regel mere fyldt med god smag end oksekød.
Ingredienser:
- Marinade
- 3 skefulde salt
- 3 skefulde farin
- 3 kviste frisk rosmarin
- 2 skefulde olivenolie
- 2 skefulde balsamico-eddike
- 1 tsk. peber
- Kød
- 4 ca. 2 til 3 cm tykke grisekoteletter med ben
I en mellemstor skål opløses salt og farin i 2,5 dl kogende vand. Herefter tilsættes 5 dl koldt vand og de øvrige ingredienser til marinaden. Lad marinaden køle.
Kødet lægges i en kraftig plastic-pose, og marinaden hældes i den. Læg posen i skålen og stil den koldt i 4 til 6 timer. Vend den indimellem.
Tag kødet ud og dup det tørt, smid marinaden i vasken, og lad kødet stå ved rumtemperatur i ca. 20 minutter. Kom lidt olivenolie på kødet. Grill det ved direkte varme i en grill der er mellemvarm, i alt 8 til 10 minutter, og midt i perioden vendes kødet. Lad det derefter trække 5 minutter. Hvis grillen er meget varm, kan man grille det 2-3 minutter på hver side ved direkte varme, og så lade det få 5 minutter ved indirekte varme.
|