Spansk kylling som i Barcelona
Barcelona er en behagelig og rolig by hvor man med glæde efter en varm dag sent om aftenen spiser en kylling som denne.
Ingredienser:
- 3 store fed hvidløg
- 5 skarlotteløg, skåret i stykker på 2-3 cm
- 2 dl friske basilikumblade
- 2 små stærke pebberfrugter, skåret i stykker (disse kan være svære at få friske, i så fald tager man nogle tørre chilier)
- 1/2 dl olivenolie
- 2 spsk. sherry- eller rødvinseddike
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. peber
- kylling, ca. 2 kg.
I en foodprocessor eller blender kører man alle ingredienserne undtagen kyllingen sammen.
Skær kyllingen i 8 stykker (underlår, overlår plus ryg, bryster med vinger som hver deles i to). Læg dem i en plasticpose og hæld marinaden i. Pres luften ud af posen (man kan også suge luften ud, men pas på ikke at få salmonellainficeret væske i mund og på ansigt). Luk posen og læg den i køleskabet 4 til 6 timer, vend den af og til.
Gør din Webergrill klar, læg stykker i den ved indirekte varme i ca. 15 minutter. Giv dem derefter 15-20 minutter over direkte varme til de har en god farve. Pas på, de skal være stegt igennem så kødsaften er klar, og kødet slipper benene; ellers kan man blive syg af maden.
|