hindsholm.dk
Fransk landpostej
Tilbage til listen
 

Fransk landpostej

  • 150 g hakket oksekød
  • 100 g hakket flæskekød
  • 125 g hakket svinelever
  • 100 g hakket spæk
  • 1/2 porre fint snittet
  • 7-8 champignons i skiver
  • 2 hakkede løg
  • 2 hakkede tomater
  • 1/2 grøn og 1/2 rød peber, hakkede
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 kvist timian
  • 1/2 spsk. frisk basilikum
  • 3-4 spsk. portvin, sherry eller cognac
  • 2 sammenpiskede æg
  • 1/2 dl fløde
  • salt og peber
  • tynde bacon- eller spækskiver (det nemmeste er Tulips i tynde skiver)
Det hele hældes blandes godt og hældes i en form med et rumindhold på 1 l. Formen fores med baconskiverne.

Bages i 90 til 100 minutter ved 160 grader og afkøles; den smager faktisk bedst dagen efter.

Det er et stort arbejde at hakke og snitte alle grøntsagerne og krydderierne. Man kan også forsigtigt hakke dem i en foodprocessor. Hvis man gør det, er det bedst at komme lidt ad gangen i skålen og hakke i korte tidsrum så man kan stoppe inden det bliver for fint hakket.

Det er naturligvis mest praktisk at lave en stor portion og evt. fryse nogle af formene ned inden de er blevet bagt.


Opdateret 20120224 af Søren Hindsholm